ICONOS FINALES-TRAZADOS

Denúncia a la Inspecció

Si un treballador vol denunciar l'empresa o un empresari al seu competidor, recordeu que ho pot fer de forma anònima.

Denúncia a la Inspecció

Moltes persones pensen que les denúncies davant la Inspecció de Treball només es poden interposar per treballadors els drets dels quals no s'estan respectant. Però això no és així. Qualsevol ciutadà pot acudir a la Inspecció per denunciar que una empresa no està complint la llei. Per tant, una empresa podria fer aquest tràmit per denunciar irregularitats dels seus competidors (si tenen treballadors sense estar d'alta, contracten a mitja jornada quan els empleats fan jornades completes, abonen salaris sense cotitzar…).

La denúncia es pot tramitar de forma presencial a les oficines de les Inspeccions Provincials, per via postal o bé de forma telemàtica. En tot cas, el denunciant s'ha d'identificar i signar l'escrit, ja que les denúncies anònimes no es tramiten.

Si el denunciant no vol que el seu nom aparegui a cap document, també pot comunicar els fets a la Inspecció a través d'una bústia de denúncies habilitada a la seva pàgina web. Aquesta eina permet comunicar irregularitats de les empreses de manera anònima. Tanmateix, la Inspecció tramita preferentment les denúncies rebudes, de manera que només investiga les comunicacions efectuades en aquesta bústia si les explicacions redactades són àmplies i coherents.

Aquesta comunicació no és una denúncia, i per això qui la interposi no sabrà si la Inspecció ha acabat investigant els fets (no li comunicaran res).

 

Els nostres professionals us informaran sobre qualsevol dubte relacionat amb la Inspecció de Treball i la tramitació de denúncies.

Newsletter d'actualitat

Protecció de dades personals.


Responsable del tractament: QUANTUM ASESORES|CONSULTORES, B65240905
Av. Diagonal, 520, 5º 2ª , Barcelona

La finalitat del tractament de les seves dades és enviar-li comunicacions informatives i comercials, a partir del seu consentiment, que ens facilita en aportar les seves dades (article 6.1.a, RGPD).
Vostè pot fer valer els següents drets sobre les seves dades:

  • Dret d'informació, d'accés, de rectificació, d'oposició, de supressió ("a l'oblit"), de limitació del
    tractament, de portabilitat, de no ser objecte de decisions individuals automatitzades.
  • Recuerde que ejercitar sus derechos es gratuito. También puede usted presentar una reclamación ante la
    autoridad de control.

Puede usted acceder al aviso legal y a la información completa aqui


Feu lliscar per activar el botó