ICONOS FINALES-TRAZADOS

Venda d'empresa i cobrament del preu diferit

Demaneu que es garanteixi el pagament diferit i que, quan arribi el moment, el pugueu rescatar vostè mateix.

Venda d'empresa i cobrament del preu diferit

Quan es ven una empresa no és habitual que el preu es pagui d'una sola vegada (sobretot quan es tracta de quantitats elevades), sinó que una part se sol pagar en signar la compravenda i, per la resta, s'estableixen uns terminis que depenen de determinats esdeveniments futurs. Doncs bé, a més de garantir les quantitats diferides, és important delimitar molt bé quan s'entendran assolides aquestes fites i com i en quines condicions es farà el pagament.

Per tant, el primer que s'ha de fer serà exigir garanties sobre la part diferida i, per a una major seguretat, acordar que el venedor podrà rescatar els diners un cop es compleixin les condicions. D'aquesta manera, s'evitarà dependre del fet que el comprador faci qualsevol altra acció, la qual cosa eliminarà retards o incompliments.

D'altra banda, al venedor li interessa estar al corrent de l'evolució de l'empresa per confirmar que es compleixen les fites fixades i donar instruccions a qui custodi els diners perquè l'alliberi a petició seva. Per exemple:

  • Facturació. És habitual condicionar el pagament a assolir un determinat volum de vendes; en aquests casos serà convenient calcular un termini per aconseguir-ho. A més, el venedor pot estar interessat a continuar vinculat a l'empresa per garantir que es mantinguin els contractes amb els clients, o bé acceptar ser informat periòdicament de l'evolució de l'empresa amb la documentació corresponent.
  • Contractes.  Si es fa dependent el pagament del preu diferit a la subscripció d'alguns contractes amb clients importants, el comprador hauria de poder intervenir en les gestions de captació i negociació. També s'hauria d'establir un termini per aconseguir aquest objectiu.
  • Deutes sobrevinguts. També és habitual acordar que el comprador retindrà el preu diferit si sorgeixen deutes anteriors que es desconeixien. En aquest cas, caldrà negociar en quins casos es podrà retenir el preu, durant quin període respondrà el venedor i com se li comunicarà la incidència.

 

Els nostres assessors analitzaran l'oferta de compra que heu rebut, elaboraran els documents necessaris per garantir el cobrament del preu diferit i us ajudaran en la negociació assegurant l'èxit de l'operació.

Newsletter d'actualitat

Protecció de dades personals.


Responsable del tractament: QUANTUM ASESORES|CONSULTORES, B65240905
Av. Diagonal, 520, 5º 2ª , Barcelona

La finalitat del tractament de les seves dades és enviar-li comunicacions informatives i comercials, a partir del seu consentiment, que ens facilita en aportar les seves dades (article 6.1.a, RGPD).
Vostè pot fer valer els següents drets sobre les seves dades:

  • Dret d'informació, d'accés, de rectificació, d'oposició, de supressió ("a l'oblit"), de limitació del
    tractament, de portabilitat, de no ser objecte de decisions individuals automatitzades.
  • Recuerde que ejercitar sus derechos es gratuito. También puede usted presentar una reclamación ante la
    autoridad de control.

Puede usted acceder al aviso legal y a la información completa aqui


Feu lliscar per activar el botó